Urmare a articolului publicat în ediţia de luni a ziarului „Adevărul“, cu titlul „Dan Şova, un altfel de băiat deştept al energiei“, senatorul a trimis un Drept la replică, sub antetul PSD.
Pledoaria sa nu reuşeşte să demonteze acuzaţiile aduse de ANAF, conform cărora Casa de Avocatură „Şova şi Asociaţii" ar fi obţinut ilegal contracte la complexurile energetice Turceni şi Rovinari în perioada 2007 -2008.
- Şova susţine că în raportul ANAF nu se face referire la el sau la prietenul şi colegul său Victor Ponta. E adevărat, însă raportul prezintă cazul Casei de avocatură care îi poartă numele şi la care, la momentul semnării contractelor controversate, deţinea pachetul majoritar de acţiuni. În ceea ce priveşte legalitatea contractelor, raportul ANAF face referire la faptul că, în baza lor, firma lui Şova a încasat „cu titlul necuvenit" peste 1,1 milioane de euro.
- Senatorul susţine nu era în ţară la momentul semnării contractelor şi că în perioada 1 octombrie 2006 - 1 octombrie 2007 era la Londra. Însă, potrivit raportului ANAF, două dintre actele adiţionale la primul contract încheiat cu CE Rovinari au fost „parafate" în decembrie 2007 şi decembrie 2008. Cel de-al doilea contract cu CE Rovinari a fost încheiat la 13 februarie 2008. La CE Turceni, adiţionalele au fost semnate la 1 noiembrie 2007 şi la 29 decembrie 2007. Al doilea contract cu CE Turceni a fost încheiat de „Şova şi Asociaţii" la 13 februarie 2008.
- Şova neagă şi faptul că avocaţii de la firma sa ar fi decontat mai multe ore de muncă decât cele prestate în realitate, însă ANAF a descoperit astfel de deconturi. De exemplu, avocatul Radu Cernov a facturat 27 de ore de muncă pentru ziua de 15 ianuarie 2008, iar avocatul Georgiana Panait a facturat 26 de ore de muncă pentru 30 septembrie 2008.
- Şova susţine că avocaţii săi au lucrat „exclusiv" la dosare complexe, însă rap