Din ce in ce mai multi copii dezvolta alergii alimentare, in SUA 1 din 12 micuti suferind de o asemenea problema. Situatia nu este cu mult diferita nici pe teritoriul continentului nostru.
"Este foarte important sa se inteleaga frecventa aparitiei acestei probleme", afirma dr. Ruchi S. Gupta pentru MSNBC. "Este esential ca oamenii sa inteleaga ca cifrele sunt cat se poate de reale", adauga el.
8 la suta dintre copiii sub 18 ani, adica 6 milioane de copii din SUA, sufera de alergii, iar 40% dintre acestia au avut reactii adverse serioase in urma consumului unui aliment. Mai mult de 30% dintre acestia sunt alergici la mai mult de un aliment. Studiile au fost efectuate pe un esantion de 40.000 persoane de pe intreg teritoriul SUA, chestionate online.
Alergia la alune se afla pe locul I, urmata de cea la lapte si cea la scoici. Cu cat veniturile familiei erau mai mici, cu atat copiii riscau mai multe alergii, probabil din cauza calitatii mai scazute a hranei.
Practic, sunt de doua ori mai multe alergii in prezent decat se asteptau autoritatile medicale americane, ceea ce inseamna ca fenomenul a luat amploare. Cele mai multe alergii le are populatia caucaziana, care traieste in sud, a relevat studiul.
Din ce in ce mai multi copii dezvolta alergii alimentare, in SUA 1 din 12 micuti suferind de o asemenea problema. Situatia nu este cu mult diferita nici pe teritoriul continentului nostru.
"Este foarte important sa se inteleaga frecventa aparitiei acestei probleme", afirma dr. Ruchi S. Gupta pentru MSNBC. "Este esential ca oamenii sa inteleaga ca cifrele sunt cat se poate de reale", adauga el.
8 la suta dintre copiii sub 18 ani, adica 6 milioane de copii din SUA, sufera de alergii, iar 40% dintre acestia au avut reactii adverse serioase in urma consumului unui aliment. Mai mult de 30% d