prof dr Vasile AstarastoaeUniversitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa va organiza duminica, 26 iunie, referendumul privind modalitatea de alegere a rectorului: fie concurs public, fie alegeri generale, prin votuniversal liber exprimat, direct si secret. Cu toate ca reprezentantii celorlalte universitati de stat iesene s-au declarat nemultumite de faptul ca sunt supuse la aceasta modalitate de consultare a comunitatii academice, rectorul de la UMF, prof. univ. dr. Vasile Astarastoae, a fost singurul care a declarat public ca nu are nimic impotriva prevederii din noua Lege a Educatiei Nationale (LEN). "Noi nu avem nici o problema cu modalitatea de alegere a rectorului propusa prin metodologia Ministerului Educatiei. La universitatea noastra acest lucru se petrece, deja, de ani buni si ne va veni foarte usor, atata timp cat si ministerul legifereaza acest lucru. Singura dificultate este cea legata de organizarea referendumului, dar si aici am demarat o serie de dezbateri publice pentru a-i consulta pe colegii nostri cu privire la aceste aspecte", a declarat prof. dr. Vasile Astarastoae.
Conform LEN, vor avea drept de vot, la referendum, toate cadrele didactice si cercetatorii, precum si reprezentantii studentilor din Senatul universitar, cat si din consiliile facultatilor. De mentionat ca, tot in aceasta saptamana, respectiv pe 24 iunie, si la Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) se va derula un referendum asemanator.
prof dr Vasile AstarastoaeUniversitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa va organiza duminica, 26 iunie, referendumul privind modalitatea de alegere a rectorului: fie concurs public, fie alegeri generale, prin votuniversal liber exprimat, direct si secret. Cu toate ca reprezentantii celorlalte universitati de stat iesene s-au declarat nemultumite de faptul ca sunt supuse la aceasta