Reabilitarea termoficării orădene a primit undă verde. Conform unui comunicat al municipalităţii, primarul Ilie Bolojan va semna miercuri, la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor din Bucureşti, contractul de finanţare pentru proiectul privind "Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice".
Proiectul are o valoare de 77 milioane de euro şi o durată de implementare de 3 ani şi a fost aprobat pentru finanţare în POS Mediu, Axa 3, destinată serviciilor publice de alimentare cu energie termică.
Investiţia va presupune constucţia unei centrale noi de producere a energiei termice, cu o putere instalată de 32 MWT, achiziţionarea a trei cazane de apă fierbinte şi reabilitarea a 12,7 kilometri din reţeaua magistrală de termoficare a oraşului.
Cota de finanţare a Primăriei Oradea este de 5%, de acest proiect urmând să beneficieze toţi locuitorii oraşului racordaţi la reţeaua publică de alimentare cu energie termică.
Proiectul a fost iniţiat în noiembrie 2008, ca urmare a neconformităţilor la legislaţia de mediu, întrucât actualele echipamente energetice din dotarea CET sunt învechite şi reprezintă o sursă permanentă de poluare a mediului.
Pentru acest proiect a şi fost postat pe SEAP anunţul de selectare a consultantului care va asigura managementul proiectului pe durata implementării, alături de unitatea de management a proiectului din cadrul Primăriei.
Lucrările de realizare a centralei şi de reabilitare a magistralelor vor începe în primăvara anului 2012 şi se vor finaliza la sfârşitul lui 2013. Reabilitarea termoficării orădene a primit undă verde. Conform unui comunicat al municipalităţii, primarul Ilie Bolojan va semna miercuri, la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor din Bucureşti, contractul de