Premierul Emil Boc a susținut propunerea de revizuire a Constituției în sensul eliminării prezumției caracterului licit al averii. La discuțiile de la Palatul Cotroceni și președintele Băsescu anunțase că va susține această propunere în ciuda decizie judecătorilor Curții Constituționale. Sursa: CODRIN PRISECARUSursa: CODRIN PRISECARUSursa: CODRIN PRISECARUSursa: CODRIN PRISECARU
1 /.
Consultările dintre reprezentanții coaliției de guvernământ și președintele Traian Băsescu s-au încheiat. Spre deosebire de liderii opoziției care au refuzat să discute despre revizuirea Constituției și reorganizare, Emil Boc, liderul PDL, s-a arătat dispus să susțină aceste proiecte. În schimb, liderii UDMR și cei ai grupului minorităților naționale au plecat de la Cotroceni fără a mai face declarații, semn că nu au obținut medierea dorită de la șeful statului pe reorganizare și statut.
"Constituţia trebuie revizuită pentru a se pune în aplicare voinţa populatiei la referendum si pentru corectarea unor lucruri care nu se intamplă în România.
În constituţie avem o prevedere care privește averile, o barieră pentru confiscarea averilor dobândite illegal. Există o rezoluţue europeană care cerut României să îşi modifice legislaţia. Este greu ca autoritate a statului să spună, ştiţi ne împiedică Constituţia. Este vorba de introducerea în legislaţia românească a confiscării extinse", a declarat Emil Boc după consultări.
Problema confiscării averilor ilicite a fost ridicată și de Ambasada SUA, care, într-o declarație dură, a criticat decizia Curții Constituționale referitoare la această chestiune.
Principalele declarații făcute de Emil Boc: Limitarea deficitului bugetar la 3% de fapt guvernul pe care îl conduc va avea un deficit de 3% dacă nu ar fi luat măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare, azi România ar fi avut un deficit de minus 14%. Aces