Tânăra face prăjituri de la vârsta de 8 ani, preluând din mers tradiţia familiei. Torturile „marca” Adina Gherendi impresionează prin gust, culoare şi stil.
Dulciurile ocupă un loc important în viaţa Adinei. Dar să nu vă imaginaţi că vorbim despre un copil răsfăţat cu dulceaţă şi zăhărel de către părinţi. Tânăra, proaspătă absolventă a Colegiului Naţional Al. Papiu, este cunoscută în oraş pentru prăjiturile pe care le găteşte. De mică, ea a fost învăţată să-şi câştige „pâinea” muncind cot la cot cu familia ei. „Ai mei aveau nevoie de cineva la bucătărie, care să-i ajute în laboratorul de cofetărie, iar eu eram mereu acolo. Bunicul meu m-a educat în spiritul muncii pentru propriul câştig, astfel că am învăţat să nu primesc nimic de-a gata. Mereu mi-au plăcut torturile şi, deşi ştiam să fac orice tip de prăjitură, m-a fascinat mereu ideea de a crea ceva nou, iar torturile mi-au permis să fac asta”, mărturiseşte Adina. Ea foloseşte ingrediente naturale pentru ca toţi clienţii săi să fie mulţumiţi de produsul finit. Marţipanul e la loc de cinste, acesta fiind şi numele cofetăriei îmbogăţită cu delicatesele fetei.
Torturi cu personalitate
„Nu mă plictisesc niciodată atunci când trebuie să fac un tort. Îmi place să ascult părerile clienţilor şi apoi să îmi pun imaginaţia la contribuţie pentru un tort cu adevărat special şi unic”, afirmă Adina. Până acum, ea a gătit peste 300 de torturi, toate inedite şi foarte multe chiar personalizate. „Cred că tortul la care am ţinut cel mai mult a fost cel pentru un prieten de-al meu, care imita o cască în stilul celor de la Daft Punk. Mulţi chiar au crezut că e o cască, deci pot spune că a ieşit aşa cum îmi doream. Şi având în vedere că sărbătoritul e mare fan al trupei respective, ştiu că mi-a apreciat efortul”, spune fata. Fie că e vorba de zile de naştere, aniversări sau nunţi, torturile Adinei au devenit