Conducătorii CNVM au ajuns să câştige cât şefii vestitei Securities and Exchange Commission (SEC), arbitrul celor mai mari burse din lume, deşi pe piaţa românească au loc tranzacţii de 8.000 de ori mai mici decât pe cea din SUA.
Conducătorii Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) au salariile cât cele ale şefilor Securities and Exchange Commission (SEC) din SUA. Situaţia este similară şi la celelalte instituţii financiare de supraveghere precum BNR, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private ai căror şefi încasează venituri mult peste posibilităţile situaţiei economice din România. Conducătorii CSA şi ai BNR îşi ţin la secret veniturile de ani de zile.
Carmen Negoiţă, vicepreşedintele Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), a câştigat în 2010 un venit anual de 423.548 de lei (133.000 de dolari) potrivit declaraţiei de avere publicate de soţul acesteia Liviu Negoiţă - primarul sectorului 3 Bucureşti.
Peste Ocean, Mary Schapiro, care din funcţia de preşedinte al Securities and Exchange Commission (SEC) supraveghează două burse pe care se tranzacţionează zilnic acţiuni de 120 de miliarde de dolari, respectiv NASDAQ şi NYSE, încasa în 2008 un salariu anual de 158.500 de dolari, potrivit publicaţiei britanice Times. În comparaţie, piaţa supravegheată de CNVM, cu tranzacţii zilnice de 15 mil. dolari, e ca şi inexistentă.
Carmen Negoiţă a fost numită de Parlament la conducerea CNVM în 2007 pentru un mandat de cinci ani, fiind sprijinită de PD-L, partid în care soţul acesteia este membru.
În 2009, Carmen Negoiţă a încasat 391.000 de lei (circa 128.000 de dolari), mai mult decât preşedintele CNVM - Gabriela Anghelache, care a avut un salariu de 274.500 de lei (circa 90.000 de dolari), mai arată declaraţiile de avere publicate pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate (A