O dată în plus, Traian Băsescu a demonstrat că nu pune preţ pe un dialog real între partidele parlamentare, pe o dezbatere care să creeze premisele unui consens politic, chiar dacă acesta nu s-ar suprapune pe ideile sale, minate deseori de voluntarism. O dată în plus, Traian Băsescu a demonstrat că nu pune preţ pe un dialog real între partidele parlamentare, pe o dezbatere care să creeze premisele unui consens politic, chiar dacă acesta nu s-ar suprapune pe ideile sale, minate deseori de voluntarism.
Altfel nu se explică de ce partidele au fost invitate în rate – Opoziţia la ora 14.00, Coaliţia la ora 16.00. Băsescu n-a făcut decât să consolideze dihotomia din Parlament, aşa cum nu ar trebui să facă un moderator naţional. Mai mult, a agravat instabilitatea politică. Compromisul propus de el Opoziţiei însemna acceptarea de plano a revizuirii Constituţiei şi a reîmpărţirii ţării aşa cum au fost gândite la Cotroceni. Băsescu s-a pomenit cu o contră neaşteptat de dură din partea USL, Antonescu şi Ponta cerându-i guvern de tehnocraţi şi alegeri parlamentare anticipate în noiembrie 2011! O repriză pe care Băsescu a pierdut-o net, cel puţin ca imagine. Oportunismul următorilor invitaţi (poate nu şi baletul UDMR) n-avea cum să-i sutureze arcada spartă.
Pe toate planurile, ţara o duce tot mai rău. Avem cea mai mare inflaţie din UE, iar leul se prăbuşeşte şi nu se ştie cât vor rezista rezervele BNR. Investiţiile străine directe au scăzut cu o treime. Din circa 12 miliarde de euro câştigate în 2009-2010, românii din diaspora n-au mai trimis în ţară nici 3 miliarde. Sufocaţi de taxe, agenţii economici îşi mută afacerile în Bulgaria sau în Ungaria.
În timp ce prin economia neagră circulă 40 de miliarde de euro (30% din PIB), Boc continuă să bălmăjească despre 400.000 de locuri de muncă nou apărute (?!), când e vorba, de fapt, doar de contracte schimbate sau înregis