Pulpe de pui la grătar, ouă în sos de roşii la cuptor, brânză cu fructe sunt alternative excelente pentru prima masă a zilei în locul clasicelor cereale cu lapte. Sursa: NorthFofoSursa: SHUTTERSTOCK
1 /.
Pentru a rămâne atractivă, prima masă din zi are nevoie şi de un pic de diversitate: pe lângă cerealele cu lapte şi omletă, există variante mai incitante. Nutriţioniştii trec în revistă cinci reţete de mic dejun sănătos, care se prepară rapid.
1. Combinaţii de ouă şi roşii
Luate separat, oul şi roşiile sunt cap de listă la alimentele care aduc beneficii sănătăţii. Roşiile sunt bune în perioada caldă a anului pentru că au licopen, substanţă care protejează pielea de acţiunea nocivă a razelor de soare. În plus, sucul de roşii folosit la gătit măreşte absorbţia fierului. Oul este alimentul ideal datorită proteinelor de calitate conţinute.
"Sosul de roşii poate fi pus ca ingredient în omletă, se poate face o salată de roşii cu ou, iar ouăle ochiuri pot fi înnăbuşite cu sos de roşii. În mod normal, ar trebui să consumăm 2-3 ouă pe săptămână", explică nutriţionistul Mihaela Bilic.
2. Ouă la cuptor cu parmezan
În timp ce albuşul oului este important să fie coagulat, nu crud, pentru că nu poate fi digerat de intestinul uman, gălbenuşul are beneficii maxime când este moale. Presărat cu parmezan, oul va fi şi bogat în calciu.
"Cu această combinaţie satisfacţia de gust e maximă. În plus, avem de 5-7 ori mai mult calciu decât dacă am fi consumat lapte. Oul la cuptor condimentat cu parmezan oferă şi un grad mare de saţietate", completează nutriţio nistul Mihaela Bilic.
3. Brânză cu fructe
Brânza nu are foarte multe glucide, iar carbohidraţii din fructe completează bine proteinele şi grăsimea din brânză.
"Organismul are nevoie de nutrienţi în prima parte a zile