Trei alergatori amatori si-au propus sa realizeze in premiera traversarea in alergare a Romaniei, de la est la vest. Din Constanta pina la vama Bors. Sunt 822 de kilometri de parcurs timp de doua saptamini prin soarele arzator, prin ploaie, infruntind durere sau blocaje psihice. Proiectul e numit TransRomania Run, insa i se potriveste parca mai bine numele de Diagonala Nebunilor. In continuare, un rezumat al zilelor a treia si a patra ale cursei.
Etapa 3. Tandarei-Padina. Circa 59.7 km.
Vreti sa stiti cum decurge o zi la TransRomania Run? Trezirea este foarte devreme, la ora 4:45. Micul dejun la scurt timp dupa aceea – ora 5:15. E o masa destul de consistenta, insa nu trebuie sa ai stomacul plin. Startul se da devreme, pentru a profita de racoarea diminetii. Ora 6:00.
Nu rare sunt momentele de bucurie: “Sunt foarte putine masini, liniste, pasarele care ciripesc, copaci umbrosi pe marginea drumului, sentimentul ca esti una cu natura, fie ea campie sau munte. Am intalnit multi oameni prietenosi, care ne intrebau de unde venim si unde mergem, iar cand le raspundeam ne incurajau. Fantani cu ciutura, sate sarace si oameni brazdati de cute, campuri cat vezi cu ochii, lanuri in bataia vantului, nori lenesi pe cer, zgomotul sacadat al adidasilor pe asfalt si un gand de libertate deplina...” (Serban Chiurlea)
Cel mai greu e sa te urnesti, sa iti pui din nou la lucru muschii, tendoanele, sa redescoperi placerea de a alerga. Picioarele sunt ca de plumb, dor, dar trebuie sa inceapa sa se miste. Trebuie.
Alergatorii sunt Serban Chiurlea, Gabriel Solomon si Corin Zinz, alaturi de Daniel Musat care va parcurge doar jumatate de distanta. Imediat dupa Tandarei au parasit drumul European si au intrat pe o sosea mai putin circulata, frumoasa, cu plopi pe margine. Cel mai mult s-au bucurat de lipsa camioanelor.
Vreme