Condimentele si aromele naturale nu doar ofera un gust si un miros deosebit mancarii, ci pot fi si extrem de sanatoase, continand antioxidanti si alte elemente benefice.
Umple-ti sertarul de mirodenii si adauga-le fara frica in orice fel de mancare. Potrivit Huffington Post, acestea iti vor da un plus de energie si te vor apara de boli. Iata care sunt cele mai bune asemenea produse:
Scortisoara
Scortisoara scade nivelul de zahar din organism, colesterolul rau si face mai putin probabila aparitia diabetului de tip II. Cantitatea optima este de un sfert de ligurita, de doua ori pe zi. Incearca sa o combini cu iaurt, banane sau mere.
Ghimbirul
Ghimbirul este foarte bun in combaterea raului de masina si a gretei, fiind si un calmant de nadejde in cazul artritei. Doza poate varia de la 500 la 2000 mg pudra. Mai mult de 6000 mg poate cauza iritatii intestinale.
Ghimbirul poate impiedica si aparitia cheagurilor, subtiind sangele, asa ca daca tocmai ai suferit o operatie sau iei aspirina ar trebui sa vorbesti intai cu medicul, apoi sa consumi aceasta mirodenie.
Adauga un sfert de lingura de ghimbir peste legume precum morcovii sau cartofii copti.
Turmericul
Turmericul contine curcumina, despre care datele arata ca incetineste cresterea celulelor canceroase. Pentru o mancare cu aroma indiana, adauga un sfert de lingurita de turmeric atunci cand fierbi o cana de orez.
Paprika
Paprika are capsaicina, un antiinflamator natural cu efecte antioxidante. Aceasta scade riscul aparitiei cancerului. Nu exista o doza anume recomandata, dar moderatia este cea mai buna.
Combina o jumatate de lingurita de paprika cu jumatate de cimbru si aceeasi cantitate de piper rosu macinat si adauga pe floricelele de porumb.
Usturoiul
Studiil