Într-o ţară în care mor oameni pe stradă pentru că s-au închis spitalele din apropiere, cu tăieri de salarii şi pensii, plus creştere de TVA, la stat încă se huzureşte.
După ce a secat şuvoiul de bani de la companiile de stat, iar funcţiile din consiliile de administraţie şi adunări generale ale acţionarilor nu mai aduc bani, o seamă de funcţionari şi reprezentanţi ai statului încă o duc bine.
Expertul de partid se recunoaşte din prima: multilateral dezvoltat, e atât de priceput încât trebuie musai să fie prezent prin tot felul de comitete şi comiţii guvernamentale, interministeriale sau cu durată limitată. Şi e atât de dedicat muncii patriotice pe care o duce pentru reformarea României şi bunăstarea cetăţeanului plătitor de taxe încât trebuie să fie plătit colosal pentru serviciile sale.
Fie un loc călduţ asigurat la CEC sau Eximbank, fie pe la companii privatizate cu ani în urmă, fie pe la Consiliul Economic şi Social sau Comitetul de finanţări cu garanţii şi asigurări, o mână de "Cerberi" care sug la două-trei tâţe au grijă de avuţia poporului cu mână de fier şi ochi de vultur.
Astfel, avem exemplul lui Marian Ţurlea, funcţionar public de conducere la Ministerul Economiei. Directorul de cabinet a câştigat anul trecut 20.109 lei din această funcţie, 15.674 lei din cea de consilier la Nuclearelectrica, plus 8.498 lei din funcţia de director adjunct în Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (AMPOSCCE), tot din subordinea ministerului condus de Ion Ariton. Deci până acum circa 44.000 de lei. Şi ca tot tacâmul să fie complet, la partea unde sunt trecute venituri, precum cele de membru în consilii de administraţie, comisii speciale şi altele avem un "mizilic" de 187.613 lei. Deci aproximativ 230.000 de lei. Plus alţi 60.688 lei realizaţi din "alte venituri" de la