Angajatiia caror „virtute” este disponibilitatea la munca peste program nu mai sunt la „moda”,cel putin in marile companii, afirma consultantii in resurse umane. Firmelesi-au schimbat, intr-o anumita masura, criteriile de selectie. Vezi care suntacestea.
Vremurile cand CV-ul si disponibilitatea la lucrul peste program erau principalele criterii de angajare incep sa apuna. Managerii au realizat faptul ca nu mai au nevoie de „angajatii-roboti”, care lucreaza mult, dar ineficient, fara niciun aport novativ la business.
Astfel ca, mai nou, cauta angajati „open-minded”, optimisti, cu capul pe umeri, civilizati, relaxati si care sa stie sa echilibreze activitatea de la munca cu timpul liber. Nu mai au nevoie de „bolnavi de serviciu”, de cazuri de tip „Raluca Stroescu”.
Expertii in HR spun ca asistam la o schimbare de macaz benefica atat pentru business cat si pentru personal. "Firmele cauta angajati deschisi la nou, responsabili si civilizati, care sa respecte normele de convietuire in cadrul companiei si in relatia cu exteriorul ", spune consultantul HR George Butunoiu.
Si asta in conditiile in care "plangerile angajatorilor, in prezent, sunt legate de comportamentul angajatilor, mai putin de experienta lor", adauga acesta.
Firmele cauta oameni civilizati, care dincolo de atributiile profesionale, sa respecte normele de convietuireGeorge Butunoiu, consultant HR
Cum de si-au schimbat managerii asteptarile legate de angajati, avand in vedere anii de „sclavagism” de tip multinationala de dupa Revolutie?
Potrivit specialistilor, un factor pozitiv l-a reprezentat, in mod paradoxal, criza economica. Daca in anii „Epocii de Aur a Consumului”, business-ul crestea inerent, iar plusul de valoare adus de angajati era, de multe ori, insesizabil, odata cu criza, in decizia manageriala, ideile angajatilor au incepu