Cerşetorii au… posturi fixe în toate zonele aglomerate ale oraşului: la farmacii, la piaţă, pe Bulevard, la Primărie, la Prefectură şi în faţa supermarcheturilor. Poliţia Municipiului Târgovişte are în evidenţă 73 de persoane care practică cerşetoria. Unii, de teamă să nu fie prinşi, nu mai stau la colţ de stradă, preferând să meargă cu miloaga din firmă-n firmă.
O poveste conectată direct cu inima şi „garnisită” cu o imagine care impresionează reuşeşte să atragă simpatia celor din jur şi, ce-i mai important, să-i determine să bage mâna în buzunar şi să scoată câţiva lei. Cerşetoria a devenit o afacere bănoasă şi la Târgovişte. Nu există zonă aglomerată a oraşului unde să nu întâlneşti câţiva amărâţi, surdo-muţi (mai mult sau mai puţin reali), oameni în cărucior.
În afară de persoanele cu handicap, care se aşează în locurile cu vad - Piaţa 1 Mai, supermarcheturile, în faţa magazinelor de pâine, la farmacii, în centru, la gară şi autogară – la Târgovişte a apărut o nouă categorie de cerşetori. Bătrânii veniţi de la ţară. După feţele lor, nu ai zice că se confruntă cu probleme materiale. Sunt îmbrăcaţi îngrijit şi uneori parcă le este jenă să întindă mâna.
Cerşetorii din Glod se mută vara la Sinaia
Femeile îşi şterg din când în când cu colţul basmelei câte o lacrimă. „Ajutaţi-mă, maică. Mi-a murit omul, nu am niciun fel de venit. Nu am cu ce să-mi cumpăr nici măcar o bucată de pâine”, se văicărea în zona Primăriei o bătrânică venită de la Cazaci. „Reţeta” prinde la cei care o văd pentru prima dată. Apoi, oamenii o ocolesc, gândindu-se că a transformat suferinţa într-o afacere.
âStrăzile Târgoviştei sunt bătute şi de „milogii de meserie”, cei veniţi din satul Glod, comuna Moroeni. De obicei, ajung cu trenul, la 7.00 de dimineaţă. Coboară din vagoane grupuri de câte cinci-şase persoane. Se risipesc rapid în oraş. Au locurile lor b