Se anunţă temperaturi caniculare şi din acest motiv inspectorii sanitari veterinari au intensificat controalele în magazinele alimentare, depozitele şi restaurantele din Făgăraş. Vor să verifice condiţiile în care sunt păstrate produsele uşor alterabile pentru a preveni astfel toxiinfecţiile alimentare. Patronii care nu respectă condiţiile sanitar-veterinare sunt pasibili de amenzi foarte mari.
Temperaturile destul de ridicate nu crează probleme doar cardiacilor, vârstnicilor sau copiilor ci şi patronilor unităţilor de alimentaţie publică. Ei trebuie să supravegheze îndeaproape produsele sensibile la temperaturi ridicate pentru a nu avea probleme. Inspectorii sanitari veterinari au început să facă controale în toate aceste unităţi. „Ţinând contul că în această perioadă se nunţă temperaturi foarte ridicate, se are în evidenţă monitorizarea tuturor unităţilor care folosesc produse de origine alimentară şi în special produsele de origine alinală. Pentru aceasta se urmăreşte, la unităţi, modul cum sunt păstrate produsele, ca agregatele frigorifice să prezinte termometru şi pentru monitorizarea temperaturii trebuie să aibă grafice de temperatură“, a spus dr. Aurel Jidveianu, şeful Circumscripţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din Făgăraş (CSVSA).
Pentru a preveni toxiinfecţiile alimentare vor fi luate în vizor şi restaurantele din oraşul nostru. „Tot în această perioadă, având în vedere că încep nunţile şi botezurile, la restaurantele din Făgăraş se vor face controale severe, prin care se urmăreşte să se înlăture toxinfecţiile alimentare. Pentru aceasta, cei care sunt controlaţi, trebuie să aibă produse din unităţi autorizate sanitar-veterinar“, a mai spus Jidveianu.
Medicii au solicitat patronilor să asigure un climat prielnic produselor expuse în rafturi, în special pentru ciocolată, conserve şi ouă. Amenz