Guvernul a decis închiderea a circa 1.000 kilometri de linii de cale ferată şi închiderea altor aproximativ 1.000 de kilometri de tronsoane feroviare, conform înţelegerilor cu Fondul Monetar Internaţional. Executivul susţine că, prin închirierea a peste 1.000 km de linii neinteroperabile, CFR şi CFR Călători vor înregistra economii de 32,2 milioane lei, respectiv 36,8 milioane lei. În ceea ce priveşte închiderea liniilor nerentabile, vorbim de un total de 1.104 km, respectiv 661 km din infrastructura feroviară publică şi 443 km părţi din infrastructură feroviară privată aflată în patrimoniul CFR şi economii de 40 milioane lei. Ne respectăm astfel angajamentul de a aplica planul de restructurare şi eficientizare care să asigure viabilitatea economică a companiilor feroviare", afirmă ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, într-un comunicat transmis de Guvern.
Guvernul s-a angajat în urma negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional să închidă 20% din liniile de cale ferată aflate în administrarea CFR SA, reprezentând aproximativ 4.000 de kilometri, dacă nu găseşte un investitor care să realizeze întreţinerea acestora şi care va fi selecţionat în urma unor licitaţii.
Guvernul a decis închiderea a circa 1.000 kilometri de linii de cale ferată şi închiderea altor aproximativ 1.000 de kilometri de tronsoane feroviare, conform înţelegerilor cu Fondul Monetar Internaţional. Executivul susţine că, prin închirierea a peste 1.000 km de linii neinteroperabile, CFR şi CFR Călători vor înregistra economii de 32,2 milioane lei, respectiv 36,8 milioane lei. În ceea ce priveşte închiderea liniilor nerentabile, vorbim de un total de 1.104 km, respectiv 661 km din infrastructura feroviară publică şi 443 km părţi din infrastructură feroviară privată aflată în patrimoniul CFR şi economii de 40 milioane lei. Ne respectăm astfel angajamentul de a aplica planul de restructur