Dacă până în prezent vocile celor care au înțeles viabilitatea proiectului minier de la Roșia Montană s-au auzit separat şi în contexte independente, de miercuri sunt oficial în Grupul de Susținere a Proiectului Roșia Montană. 48 de organizații, instituții și persoane din diverse domenii de activitate au înființat Grupul de Susţinere a proiectului minier.
Grupul de Susținere a Proiectului Roșia Montană s-a lansat oficial în cadrul unei conferințe organizate miercuri, 22 iunie 2011, la București, în prezența a peste 100 de participanți, susținători ai proiectului minier.
Înființarea Grupului de Susţinere vine la inițiativa unor organizații patronale, sindicale și ONG-uri care au studiat documentația proiectului minier şi au vizitat zona Roșia Montană. Ulterior acestor demersuri, au apreciat că proiectul este viabil economic, respectă normele legislative, are o componentă importantă dedicată restaurării și promovării valorilor de patrimoniu și, per ansamblu, aduce importante beneficii economice, culturale și de mediu la nivel local și național.
Grupul de Susţinere a Proiectului Roşia Montană include deja 48 de membri şi va avea o agendă consistentă, care va cuprinde întâlniri cu lideri de opinie din diferite domenii de activitate, conferințe, prezentări, dezbateri publice, pentru realizarea unui dialog constructiv şi echilibrat pe tema necesității demarării cât mai rapide a proiectului minier.
„Grupul este o inițiativă fără precedent în România, însă și proiectul minier de la Roșia Montană reprezintă, la rândul său, o miză pozitivă fără precedent pentru economia României. Am observat, în diverse evenimente organizate atât în zona Munților Apuseni, cât și în alte orașe ale țării, că există foarte multe persoane, dar și foarte multe organizații din mediul public și privat care cred cu tărie în necesitatea implementării acestui proiect de anvergu