Cum în Spania trăieşte o comunitate foarte mare de români, dintre care aproximativ 800.000 muncesc legal, relaţiile cu oficialităţile din Peninsula Iberică sunt unele mai speciale. De aceea, deputatul PDL William Brînză, preşedintele Comisiei Comunităţilor de români din afara graniţelor ţării, s-a întâlnit cu Estanislao de Grande Pascual, amabasadorul Spaniei la Bucureşti şi cu ataşatul pe probleme de muncă din cadrul misiunii diplomatice spaniole pentru a găsi soluţii care să-i aducă acasă pe românii plecaţi la muncă în ţara lui Cervantes. Cum în Spania trăieşte o comunitate foarte mare de români, dintre care aproximativ 800.000 muncesc legal, relaţiile cu oficialităţile din Peninsula Iberică sunt unele mai speciale. De aceea, deputatul PDL William Brînză, preşedintele Comisiei Comunităţilor de români din afara graniţelor ţării, s-a întâlnit cu Estanislao de Grande Pascual, amabasadorul Spaniei la Bucureşti şi cu ataşatul pe probleme de muncă din cadrul misiunii diplomatice spaniole pentru a găsi soluţii care să-i aducă acasă pe românii plecaţi la muncă în ţara lui Cervantes.
Politicianul român şi oficalii iberici au discutat, la Palatul Parlamentului, despre viitoarele acţiuni comune de diplomaţie parlamentară şi publică, dar şi despre modul în care Spania ar putea contribui la ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii pentru românii de „afară”. “Dialogul cu reprezentanţii misiunilor diplomatice acreditate la Bucureşti constituie o premisă fundamentală în vederea consolidarii relaţiilor economice, culturale şi educaţionale dintre ţările pe care le reprezentăm şi a apărării drepturilor şi intereselor conaţionalilor noştri aflaţi în afara graniţelor ţării" a declarat preşedintele comisiei, William Brînză.
Totodată, deputatul democrat-liberal Brînză a subliniat importanţa realizării unor proiecte comune cu finanţare europeană care, dezvoltate în Român