Raportul redactat de europarlamentarul Francesco Speroni a fost votat prin ridicare de mână, de către majoritatea eurodeputaţilor. Votul nu a fost înregistrat electronic.
Potrivit procedurilor PE, după votul din plen, decizia de ridicare a imunităţii va fi comunicată autorităţilor române.
Comisia juridică a Parlamentului European a votat, în unanimitate, luni, ridicarea imunităţii eurodeputatului român Adrian Severin. Comisia JURI a luat în discuţie ridicarea imunităţii lui Adrian Severin, la precedenta şedinţă, din 22-23 mai. Eurodeputatul Adrian Severin a fost audiat, atunci, în Comisia JURI, după care raportorul Francesco Speroni a redactat raportul în cazul acestuia.
După audierea în Comisia JURI, Adrian Severin declara că doreşte clarificarea cazului său, acuzând "manevre absolut asemănătoare şi de înscenări absolut din aceeaşi familie" ca în cazul lui Dominique Strauss-Kahn.
Comisia JURI a fost sesizată, potrivit procedurilor, în legătură cu ridicarea imunităţii europarlamentarului Adrian Severin, după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a adresat o cerere în acest sens Parlamentului European la 5 aprilie.
La data de 21 martie 2011, în urma unor materiale audio-video date publicităţii de publicaţia britanică The Sunday Times, procurorii DNA s-au sesizat din oficiu.
Reporterii de la Sunday Times au înregistrat o discuţie cu europarlamentarul PSD Adrian Severin, în biroul acestuia de la Strasbourg, material video-audio în care eurodeputatul vorbeşte despre demersurile făcute pentru introducerea unui amendament la o directivă europeană. Raportul redactat de europarlamentarul Francesco Speroni a fost votat prin ridicare de mână, de către majoritatea eurodeputaţilor. Votul nu a fost înregistrat electronic.
Potrivit procedurilor PE, după votul din plen, decizia de ridicare a imunităţii va fi comunicată autorităţilor române.
Comi