Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au respins, joi, contestaţia în anulare formulată de avocaţii lui Dan Voiculescu la decizia prin care ÎCCJ a decis menţinerea verdictului de colaborare cu fosta Securitate dat de Curtea de Apel Bucureşti, potrivit Agerpres.
ÎCCJ a decis respingerea contestaţiei ca inadmisibilă, ceea ce înseamnă că nu au fost întrunite elementele necesare pentru declararea acestei forme extraordinare de atac. Prin această hotărâre, decizia ÎCCJ rămâne definitivă.
Vicepreşedintele Senatului a declarat, joi, referindu-se la decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei, că, o contestaţie în anulare este considerată inadmisibilă doar atunci când nu se îndeplinesc anumite condiţii procedurale, adăugând că, în cazul său, acestea "au fost integral respectate". "Voi solicita CSM să efectueze o anchetă în acest caz şi voi continua procesul la CEDO. Chiar şi această ultimă hotărâre a ICCJ îmi oferă argumente suplimentare în faţa instanţei europene", a precizat Dan Voiculescu, într-o postare pe blogul personal.
Dan Voiculescu este de părere că, ÎCCJ a decis să considere inadmisibilă contestaţia în anulare depusă de el, "refuzând practic să analizeze pe fond argumentele juridice expuse".
Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a respins, pe 10 martie, recursul formulat de preşedintele fondator al Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, şi a menţinut verdictul de colaborare cu fosta Securitate dat de Curtea de Apel Bucureşti.
Curtea de Apel Bucureşti a respins, pe 5 februarie 2010, acţiunea preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, împotriva deciziei prin care Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS) i-a dat verdict de colaborare cu fosta Securitate.
La 20 iunie 2006, Colegiul CNSAS i-a înmânat lui Dan Voiculescu decizia conform căreia liderul conservatori