Parlamentul European (PE) a aprobat, joi, ridicarea imunităţii eurodeputatului Adrian Severin, adoptând raportul Comisiei JURI în acest sens. Document votat de PE menţionează că, până la pronunţarea unei decizii finale, Severin îşi va menţine imunitatea faţă de orice măsură care să-l împiedice în exercitarea atribuţiilor PE.
Comisia juridică a Parlamentului European vota, în unanimitate, luni, ridicarea imunităţii eurodeputatului român Adrian Severin, care îşi reafirma ulterior completa nevinovăţie.
Comisia JURI a fost sesizată, potrivit procedurilor, în legătură cu ridicarea imunităţii europarlamentarului Adrian Severin, după ce, în 5 aprilie, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de ridicare a imunităţii parlamentare a lui Adrian Severin. Adrian Severin salută decizia PE
"Decizia Parlamentului European privind ridicarea imunităţii mele parlamentare este o decizie pe care o salut, întrucât deschide, după luni de ezitări şi acuzaţii nefondate, de demagogie şi minciună, calea anchetei asupra unei înscenări a cărei victimă, în loc să fie apărată, a fost executată public, fără respect pentru prezumţia de nevinovăţie sau dreptul la apărare", a afirmat europarlamentarul într-un comunicat remis la doar câteva minute de la încheierea votului în PE.
"Ridicarea imunităţii face posibilă cercetarea. Faptul că această cercetare abia acum urmează să înceapă este în sine o dovadă că tot ceea ce s-a afirmat până acum este expresia unui justiţiarism rău şi mincinos", mai se precizează în acelaşi comunicat. Suspectat de luare de mită şi trafic de influenţă
La data de 21 martie 2011, în urma unor materiale audio video date publicităţii de publicaţia britanică The Sunday Times, procurorii DNA s-au sesizat din oficiu.
Reporterii de la Sunda