Două familii cu opt copii trăiesc, de trei luni, sub un „acoperiş" din cârpe şi folii de polietilenă. Oamenii şi-au improvizat adăpostul chiar în faţa Facultăţii de Arhitectură Navală din Galaţi. Primăria nu le-a oferit niciun ajutor.
Două familii îşi spală rufele şi-şi fac nevoile la numai câţiva metri de amfiteatrele Facultăţii Politehnice, cu buna ştiinţă a angajaţilor din Primărie.
Locatarii trotuarului de pe strada Basarabiei au fost aruncaţi în stradă chiar de către proprietarul casei.
Totul se întâmplă în apropierea centrului Galaţiului. Aşa zisul acoperiş al celor 12 suflete este reprezentat de câteva cuverturi întinse pe şase scânduri.
„Aici ne facem mâncare, aici dormim şi tot aici ne spălăm. Ne mai dau vecinii câte un bidon cu apă. Noaptea nu ne putem odihni de frica hoţilor. Mulţi trecători aruncă cu pietre în noi", spune Ionel Ichim, un bătrân de 67 ani, care stă în aceeaşi baracă împreună cu fiica şi nepotul său, bolnav psihic. Omul a fost dat afară din casa în care locuia, după mai bine de 30 de ani.
În cortul improvizat rezişti cu greu mirosului apăsător de gaz provenit de la butelie, ţigară, praf venit din drum şi transpiraţie, căci preţioasa apă este doar pentru băut în cazul acestor necăjiţi. De altfel, pentru a-şi face nevoile, oamenii se furişează în fosta lor curte. Dacă au ghinionul să fie prinşi de vecini, se uşurează în plină stradă.
„Ca femeie, îmi este greu să am grijă de propria igienă. M-am umplut de purici, mai e puţin şi o să facem şi păduchi. Ne facem nevoile peste drum, la veceul vecinilor, dar, de la o vreme, nu ne mai lasă", spune, oftând Maria Vicleanu, fiica bătrânului.
Unii dintre copiii care au locuit în adăpostul improvizat au fost preluaţi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).
Locuitorii corturilor susţin că nu