Dacă la fiecare subiect fals lansat în spaţiul public s-ar percepe câte o taxă de la cine îl ridică în aer (40% din venit), cine îl menţine acolo bătând câmpii pe marginea lui (20%) şi cine nu îl lasă să moară când dă să cadă cu de la sine putere (10%), zău că deficitul nostru bugetar s-ar îndrepta rapid. Aşa-zisa regionalizare e cel mai bun exemplu, pentru că a contaminat pe toată lumea. S-a dovedit demult că nu rezolvă problemele de care se presupunea că se ocupă, dar nu suntem decât la începutul ciclului privitor la noile probleme pe care le creează încă din stadiul de discuţie.
WikiLeaks a interceptat deja următoarele discuţii de la Radio Erevan:
- E adevărat că ne regionalizăm ca să ne debirocratizăm?
Răspuns: Perfect adevărat, numai că nu o să tăiem nici o taxă, nici o autorizaţie, nici o regulă ca aceea conform căreia, dacă ai un singur angajat, el este jumătate de normă permanentă pompier (dacă vine vreodată vreun incendiu, trebuie să fie pregătit prin exerciţiu zilnic) şi jumătate de normă contabil, în timpul liber prestând activităţile aducătoare de venit. Dimpotrivă, în acelaşi timp şi din aceiaşi bani el va renova faţada firmei, că altfel ia amendă de la stat, şi va ţine cursuri pisicii despre riscurile spălării banilor în microîntreprinderi. Toate, sub ameninţarea unor amenzi la vreo jumătate din venitul anual al firmei şi punând deoparte bani de avocat, că sigur calcă vreo zece alte legi sau regulamente mai puţin cunoscute, chiar dacă le respectă pe astea de mai sus. Cum, şi atunci ce se va schimba? Simplu: deciziile, în loc să se dea în capitala 1, se vor da în capitala 2, aflată mai depărtişor, şi tot acolo se vor depune şi contestaţiile.
- E adevărat că ne regionalizăm ca să ne democratizăm?
Răspuns: Perfect adevărat şi de data asta. Uite cum facem, iar cu ocazia asta aflaţi şi ce e democraţia. Dat fiind că atunc