Eurodeputaţii au votat astăzi la Bruxelles, în plen, ridicarea imunităţii parlamentare a lui Adrian Severin, europarlamentar român acuzat în scandalul „Mită contra amendamente".
Aceasta este ultima decizie înaintea începerii unei anchete a procurorilor români, în cazul în care votul va confirma ca europarlamentarului român să-I fie ridicată imunitatea pentru această acuzaţie. După decizia de astăzi a Parlamentului, Adrian Severin a anunţat că se consideră în continuare "victima unei înscenări" şi că ridicarea imunităţii face posibilă, "după luni de ezitări, acuzaţii nefondate, demagogie şi minciună", cercetarea sa în cazul "Mită contra amendamente".
Reacţia lui Severin: Victima unor manevre obscure
"Faptul că această cercetare abia acum urmează să înceapă este în sine o dovadă că tot ceea ce s-a afirmat până acum este expresia unui justiţiarism rău şi mincinos. Din păcate, el nu m-a lovit doar pe mine, ci şi România care, prin mine, în ultimele luni, a pierdut importante poziţii de influenţă deloc uşor de recuperat. De aceea, bucuria multor români este absurdă", susţine Severin.
El mai susţine că tot scandalul este "rezultatul unor manevre obscure" prin care s-a urmărit decredibilizarea sa. "Nu voi accepta niciodată ca interese economico-politico-mediatice meschine să mă învingă. Voi lupta până la capăt pentru a-mi demonstra nevinovăţia", a mai spus Severin.
Faptele de care este acuzat Severin
La 21 martie 2011, Departamentul Naţional Anticorupţie din România a iniţiat un proces împotriva lui Adrian Severin, membru al Parlamentului European, pe baza unor informaţii conform cărora între decembrie 2010 şi martie 2011, europarlamentarul român ar fi acceptat a fi o ofertă de plată de 100.000 de euro de la reprezentanţii unei companii de lobby prezentată sub numele de "Taylor Jones". Banii erau oferiţi europarlamentarului în schim