Cei şapte agenţi rutieri din cadrul Inspectoratului Judeţean al poliţiei Arad şi o angajată a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România(CNADR), cercetaţi pentru luare de mită, au avut astăzi prima înfăţişare în faţa instanţei. Au scăpat însă uşor, şi asta pentru că, la cererea unuia dintre ei, dubutul procesului s-a amânat. Următoarul termen de judecată decis de instanţă a fost stabilit pentru data de 5 iulie.
Ei au fost trimişi în judecată după ce, timp de mai multe luni, procurorii au primit plângeri şi sesizări la adresa agenţilor de poliţie. A fost nevoie opt investigatori sub acoperire şi câteva abateri de la legea circulaţiei. Nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii când, după câteva încercări ale anchetatorilor cu ajutorul unor investigatori sub acoperire, agenţii de poliţie au primit diverse sume de bani, pentru a închide ochii la abaterile constatate. Mai mult, unii dintre inculpaţi, au fost prinşi luând mită în mod repetat.
O parte din cei 11 poliţişti ridicaţi iniţial de anchetatori au fost scoşi de sub urmărire penală, pe motiv că asupra acestora nu au existat dovezi temeinice din care să rezulte că au primit mită sau că au ştiut despre „atenţiile” oferite de investigatori colegilor lor.
Poliţiştii rutieri Dănuţ Bota, Lucian Gligor şi Toader Ivaşcu, din Arad, Gelu Jucu şi Nicolae Mona din Lipova, dar şi Gianina Hele, angajata a CNADNR, au fost trimişi în judecată de procurorii arădeni pentru luare de mită. Deşi imediat după ce au fost ridicaţi de către cei de la DGA şi au fost propuşi pentru arestare preventivă, instanţa i-a lăsat în libertate.
În prezent, aceştia se află la dispoziţia conducerii Poliţiei Arad şi îşi desfăşoară activitatea, fiind pe patrulă şi fără a avea dreptul de a întocmi acte procedurale sau dosare penale.
„Conducerea Poliţiei Arad aşteaptă decizia magistraţilor pentru a lu