Are 28 de ani şi după o carieră în vânzări a pus bazele unei firme de house keeping, dar nu se sfieşte să lucreze cot la cot cu angajaţii lui.
Cosmin este sufletul petrecerilor la care participă. Plin de viaţă şi umor, îl trădează obişnuinţa de a ajuta gazda la strâns. „Cred că o fac din reflex. Crezi că se supără gazda dacă primeşte o mână de ajutor la strâns? Da’ de unde! Este defect profesional“, admite băimăreanul.
Visa să fie inginer silvic
A urmat cursurile unui liceu cu profil sivic pentru că aşa a vrut bunica din partea mamei, femeie simplă de la ţară, fără prea multă carte. „Bunica îmi spunea mereu că omul sfinţeşte locul şi mă vedea mare inginer silvic. La marginea satului unde locuia şi unde am petrecut o copilărie de vis se întindea pădurea, iar inginerul silvic era tare stimat în sat“, povesteşte Cosmin. „N-a fost să fie. Nu i-am îndeplinit dorinţa bunicii mele, dar nu se ştie niciodată“, continuă acesta.
După ce a absolvit liceul, a lucrat timp de aproape patru ani în vânzări directe. A început ca „pălmaş“ şi, în şase luni, a devenit asistent manager, coordonând peste 20 de agenţi. Deşi spune că a fost o perioadă destul de solicitantă pentru el, îşi aminteşte cu plăcere de acele vremuri. „Am avut ocazia să văd jumătate din ţară pe banii firmei. Oriunde se deschidea o filială nouă, eu eram cel trimis să coordoneze“, spune Cosmin. A renunţat la vânzări şi a luat drumul străinătăţii, atras ca toată lumea de „mirajul străinătăţii“.
A început cu Olanda şi apoi a trecut în Franţa, unde a lucrat în construcţii, la finisaje interioare. „Am profitat că am ajuns în Franţa şi am vizitat cam tot ce se poate“, rememorează băimăreanul. Îşi aminteşte cu mare plăcere de Catedrala „Notre Dame“ din Paris, unde există un aparat cu fise despre care se spune că îndeplineşte dorinţele turiştilor. „Nu ştiu cât este de real, dar pentru un eur