Foto: Thinkstock Pepenele – galben sau verde – este desertul cel mai indicat persoanelor gurmande care au grijă să nu ia în greutate. Pepenele galben este o sursă de apă (80%) şi foarte bogat în fibre (un gram de fibre/100 grame pepene). Este un depozit de vitamine: A, C şi din grupul B, de oligoelemente extrem de necesare pentru întărirea sistemului imunitar. De asemenea, pepenele galben este recomandat de majoritatea nutriţioniştilor persoanelor supraponderale sau obeze. Pepenele galben este soluţia ideală a desertului răcoritor atunci când este asociat cu îngheţată sau simplu, felii ţinute la rece.
Pepenele galben este, de asemenea, un fruct ideal în perioadele caniculare, care, în acelaşi timp, nu ameninţă silueta oricâte felii am mânca (30 kcal la 100 grame de pepene) şi este o sursă de hidratare, deoarece are în compoziţie 95% apă. Pepenele conţine foarte puţin zahăr (şapte grame la 100 grame pepene verde), dar suficientă vitamina C (30 mg/100 g), vitaminele B pentru a ne ajuta să ne refacem echilibrul de vitamine deteriorat din cauza căldurii. Cât priveşte modul de a-l consuma este simplu: în bucăţi reci sau combinat cu îngheţată.
Foto: Thinkstock Pepenele – galben sau verde – este desertul cel mai indicat persoanelor gurmande care au grijă să nu ia în greutate. Pepenele galben este o sursă de apă (80%) şi foarte bogat în fibre (un gram de fibre/100 grame pepene). Este un depozit de vitamine: A, C şi din grupul B, de oligoelemente extrem de necesare pentru întărirea sistemului imunitar. De asemenea, pepenele galben este recomandat de majoritatea nutriţioniştilor persoanelor supraponderale sau obeze. Pepenele galben este soluţia ideală a desertului răcoritor atunci când este asociat cu îngheţată sau simplu, felii ţinute la rece.
Pepenele galben este, de asemenea, un fruct ideal în perioadele caniculare,