Viitorul pasaj suprateran Mihai Bravu din Capitală are toate actele în regulă şi va fi finalizat în primele patru luni ale anului viitor, potrivit primarului Capitalei, Sorin Oprescu.
Obiectivul de infrastructură constă practic în construcţia a două pasaje supraterane paralele cu câte două benzi pe sens.
Viitorul pasaj suprateran are ca punct de plecare Bulevardul Mihai Bravu în dreptul străzii Vântului, situată chiar lângă staţia de metrou, traversează Splaiul Unirii peste râul Dâmboviţa şi intersecţia Văcăreşti cu Bulevardul Mihai Bravu, încheindu-se pe Calea Văcăreşti. Pasajul o lungime de 700 de metri, iar lucrările de construcţii sunt executate de firma Romstrade. Pasajul va rezolva problema traversării Splaiului Unirii, în zona intersecţiei cu Şoseaua Mihai Bravu.
Primarul general Sorin Oprescu a declarat că "lucrarea era absolut necesară. Pasajul este prins în PUG ( Planul de Urbanism General), iar proiectul este vechi de pe vremea lui Ceuşescu". Acesta a estimat o valoare totală a lucrărilor, cu toate amenajările, de 280 de milioane de lei.
Oprescu a lăsat la temelia pasajului un mesaj pentru generaţiile viitoare. Acesta a fost introdus într-un tub metalic şi pus la într-unul dintre pilonii de susţinere. Constructorii care lucrează la pasaj susţin că acesta este executat după ultimele norme europene şi va avea o durată de viaţă de cel puţin o sută de ani.
Lucrările de construcţii au început pe 17 ianuarie 2011 şi trei zile mai târziu au fost suspendate de Prefectură. Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a atacat în instanţa de contencios administrativ autorizaţia de construcţie pe motiv că la baza ei nu a stat un PUZ (Plan de Urbanism Zonal) aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi niciun aviz de la Autoritatea pentru Protecţia Mediului. Instanţa a dat câştig de cauză prefectului Capitalei însă, până la pronunţ