Pe dealul ce mărgineşte localitatea Dobromir veghează asupra satului o biserică neterminată.
Construcţia datează din 1923, spun localnicii, fiind edificată de bulgarii care locuiau la vremea aceea în Dobromir. Biserica nu a mai apucat să fie terminată, fiind abandonată în 1940, când s-a hotărât schimbul de populaţie dintre România şi Bulgaria. Deşi despre majoritatea bisericilor părăsite se spune că sunt blestemate, bisericuţa din Dobromir nu este învăluită într-o astfel de poveste. Paradoxal este faptul că, deşi construite din cărămidă, zidurile au rămas intacte.
S-au mai prăbuşit pe ici, pe colo, însă nu din cauza intervenţiei omului, aşa cum ne-am obişnuit să se întâmple în cazul altor construcţii de acest gen. Bisericuţa care veghează de pe deal comunitatea din Dobromir are totuşi un aer primitor, chiar dacă este în realitate o ruină. Culoarea vie a cărămidei contribuie din plin la această impresie. Coloanele încastrate în ziduri îi conferă un aer imperial. Biserica adăposteşte acum doar păsările cerului, care îşi găsesc un loc de odihnă în înălţimile turlei, şi aceasta deschisă către bolta cerească după cutremurul din 1991, când cupola cea mare s-a prăbuşit.
Primarul comunei Dobromir, Iusein Visel, ne-a declarat că, la un moment dat, istorici şi arheologi au venit şi au efectuat unele măsurători pentru renovarea şi conservarea bisericuţei cu valoare de monument istoric, dar că nu s-a mai auzit de atunci nimic despre această intenţie. Pe dealul ce mărgineşte localitatea Dobromir veghează asupra satului o biserică neterminată.
Construcţia datează din 1923, spun localnicii, fiind edificată de bulgarii care locuiau la vremea aceea în Dobromir. Biserica nu a mai apucat să fie terminată, fiind abandonată în 1940, când s-a hotărât schimbul de populaţie dintre România şi Bulgaria. Deşi despre majoritatea bisericilor părăsite se spune că sunt bles