Nutriţioniştii au explicat cum se poate lupta uşor cu kilogramele în plus şi au prezentat dietele şi stilul de viaţă care duc la o îmbătrânire frumoasă.
Specialişti din ţară şi străinătate s-au adunat astăzi la Iaşi pentru a stabili alimentele care dăunează organismului şi ce ar trebui să consumăm pentru menţinerea sănătăţii. Nutriţioniştii spun că este foarte important ca în orice moment lumea să aibă cinci-şase tablete de ciocolată neagră deoarece aceasta îmbunătăţeşte funcţiile neuronilor. De asemenea, medicul Luiza Spiru a creionat şi care ar fi micul dejun ideal şi echilibrat.
„O dietă se stabileşte în funcţie de metabolism. Spre exemplu, un mic dejun ideal trebuie să aibă trei sferturi din farfurie compusă din salată şi un singur sfert din carne, de preferat carne de peşte“, spune doctorul. Alimentele care trebuie evitate din dietă sunt, conform specialiştilor, alcoolul, pâinea caldă sau carnea crudă.
Câtă apă trebuie să consumăm
Specialistul în nutriţie Gheorghe Mencinicopschi le-a dat ieşenilor sfaturi despre alimentaţia potrivită pentru vremea caniculară. „În această perioadă nu trebuie să ne lipsească apa minerală. În cazul persoanelor adulte, un consum bun este de 30 de mililitri de apă pe kilogram. Spre exemplu, o persoană de 70 de kilograme ar trebui să consume zilnic 2,1 litri de apă pentru confort“, a precizat specialistul.
Acesta a mai atras atenţia celor prezenţi şi asupra alimentelor care au trecute pe etichete inscripţia „natural“. „Nu trebuie să avem încredere în toate produsele pe care scrie «natural», în special la sucuri“, a completat Mencinicopschi.