Preşedintele companiei Romarm, Vasile Crişan, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că a adus veniturile companiei pe plus şi a redus cheltuielile de personal.
“După un an de mandat în fruntea Companiei Romarm pot să spun că situaţia acesteia s-a îmbunătăţit considerabil, începând de la problemele organizatorice până la cele de relaţii comerciale internationale”, a precizat Vasile Crişan.
La doar trei luni de mandat, Vasile Crişan a schimbat organigrama instituţiei şi a desfiinţat postul de director general adjunct, deoarece, spune acesta, reprezenta o suprapunere de competenţe cu ale directorului general şi pentru că trebuiau totodată reduse şi cheltuielile de personal.
Conform conducerii Romarm, din punct de vedere economic, compania a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri cu 221% mai mare faţă de anul 2008 şi de 151% faţă de 2009.
Creanţele au scăzut în 2010 faţă de 2009 cu 27%, iar faţă de 2008 de 87%.
Rezultatul brut a crescut, de asemenea, cu 194, 3% faţă de 2009.
“Din rezultatele analizelor la 31.12. 2009 şi 31.12. 2010 se poate observa că, dacă la finele anului 2009 doar două filiale şi aparatul central erau pe profit, la finele anului 2010 cinci filiale si aparatul general erau pe profit. Deci, a fost o creştere de 150% şi la capitolul acesta”, a mai spus Vasile Crişan.
Albaiulianul susţine că a reuşit să mărească portofoliul de contracte externe considerabil faţă de anii precedenti. Aşadar au fost reîncheiate contracte cu America şi contracte noi cu Azerbaijan, Bahamas, Egipt şi Emiratele Arabe.
Au fost şi cazuri în care Ministerul de Externe nu a mai permis Romarm exporturi de arme spre anumite ţări din cauza embargourilor. Este şi cazul Yemenului, unde Romarm semnase un contract înainte ca Ministerul de Externe să oprească exporturile de arme. Societatea românească s-a supus imediat politicilor ex