Elevii pot afla rezultatele obţinute la probele scrise la Limba română şi Matematică, de pe listele postate la avizierele şcolilor unde au absolvit gimnaziul. Tinerii care au de obiectat pot depune contestaţii.
Notele afişate frapează prin diferenţele de punctaj obţinut la Limba Română şi matematică. Spre exemplu, un elev a fost apreciat de comisia de corectare cu nota 9,50 la Română, iar pentru rezolvarea cerinţelor primite la matematică a prioimit doar nota 4,25.
Şcoala „Avram Iancu “ din Alba Iulia a fost unul dintre cele patru centre de evaluare din Alba. Aici au fost corectate lucrările a 909 absolvenţi de gimnaziu proveniţi din 24 de şcoli din zona Cugir şi Sebeş. În urma evaluării au fost acordate 17 note de 10 la Limba română şi 5 note maxime la matematică. Cele mai multe note maxime şi le-au adjudecat elevii de la Colegiul „Lucian Blaga “ din Sebeş şi de la Şcola numărul 2 din oraş.
Conform metodologiei de la Testarea naţională, afişarea primelor rezultate este programată pentru vineri, 24 iunie, până la ora 14.00. Dacă absolvenţii nu sunt multumiţi de rezultate, pot formula contestaţii, tot în cursul zilei de vineri, în intervalul orar 14.00 -18.00.
Media de admitere se calculează ca medie aritmetică între media anilor de gimnnaziu şi media notelor de la Evaluarea naţională. Astfel, spre exemplu, dacă un absolvent a fost eliminat din sală pentru tentativă de fraudare a examenului şi a fost notat cu 1, la una dintre probe, cu o medie de absolvire a gimnaziului mare are şanse de a fi admis la liceu.