Odată cu publicarea rezultatelor la Evaluarea Naţională, absolvenţii claselor a VIII-a se gândesc la următorul pas: admiterea la liceu. EVZ îţi prezintă calendarul de admitere şi îţi arată care este formula de calcul a mediei de admitere la liceu şi ce alte informaţii trebuie să ştii atunci când vine vorba de profilul liceului la care vrei să intri. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANŢUSursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANŢU
1 /.
Media de admitere se calculează foarte uşor, luând în considerare media obţinută la Evaluarea Naţională şi pe cea din clasele V-VIII.
DESCARCĂ AICI FIŞA DE ADMITERE ÎN CLASA A IX-A
Vezi aici formula de calcul:
Absolvenţii din promoţiile de până în anul 2009 inclusiv, vor face următorul calcul: în media de admitere, media generală de la evaluarea naţională se va înlocui cu media de la examenul de capacitate, pentru absolvenţii de până în 2003 inclusiv, cu media la testele naţionale, pentru absolvenţii din promoţiile 2004-2007, ori cu media la tezele cu subiect unic susţinute în clasa a VIII-a, pentru absolvenţii din promoţiile 2008 şi 2009.
Pentru absolvenţii din promoţiile 2008 şi 2009, media generală la tezele cu subiect unic se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la tezele cu subiect unic susţinute în clasa a VIII-a. Nota la fiecare din tezele cu subiect unic susţinute în clasa a VIII-a, care se ia în calculul mediei generale la tezele cu subiect unic, se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele acordate de cei doi profesori evaluatori.
Pentru absolvenţii de gimnaziu de până în 2007 inclusiv, care au susţinut de mai multe ori examenul de capacitate/ testele naţionale, în calculul mediei de admitere se ia în considerare cea mai mare dintre mediile generale obţinute la prezentările successive la examenul de cap