Controversele privind câinii vagabonzi din România răsună până în Italia. Publicaţia "Il Fatto Quotidiano" aminteşte spusele lui Gandhi, potrivit cărora progresul moral şi măreţia unei naţiuni sunt dezvăluite prin felul în care îşi tratează animalele. Din această perspectivă, publicaţia italiană scrie că "România este o ţară infimă din punct de vedere moral".
În prezent, Executivul român încearcă să obţină aprobarea unui proiect de lege (PL912) prin care să extermine două milioane de maidanezi. Cei care protejează drepturile animalelor susţin că, la mijloc, sunt interese de afaceri şi că iniţiativa Guvernului de la Bucureşti este doar o modalitate a genera profit.
Citeşte articolul integral pe adevarul.it
"De zece ani, ţara este renumită în lume pentru relele tratamente aplicate câinilor vagabonzi, astfel încât, la protestul de la Berlin, din aprilie, România şi-a câştigat titlul de «Tărâmul morţii pentru animale»", scrie "Il Fatto Quotidiano". Publicaţia italiană aminteşte de episodul din mai 2011, când 240 de maidanezi dintr-un adăpost de lângă Botoşani au fost măcelăriţi într-o singură noapte.
Citeşte şi:
FOTO/VIDEO Medicul veterinar din Botoşani care a ucis 240 de căţei: " Am făcut ce trebuia făcut!"
"Dar cum s-a ajuns aici?" - se întreabă "Il Fatto Quotidiano", care atribuie vina fostului dictator comunist, Nicolae Ceauşescu, ce a decis să dărmâne casele cu grădini şi să ridice în locul lor blocuri. Astfel, o mulţime de câini - nesterilizaţi - au ajuns pe străzi unde s-au înmulţit în ritm alarmant. În 2001, actualul preşedinte al ţării, Traian Băsescu, care deţinea funcţia de primar general al Bucureştiului, a dat un ordin prin care, zilnic, 40 de câini vagabonzi să fie prinşi şi ucişi. Decizia s-a transformat în lege iar, din noiembrie 2002, a fost aplicată pe tot teritoriul ţării, scrie publicaţia italiană.
Astfel,