Devenit peste noapte administratorul unei firme de construcţii, timişoreanul a reuşit să câştige încrederea mai multor patroni. Pe baza falsei prietenii, bărbatul a reuşit să îî înşele cu un milion de lei. El este cercetat sub acuzaţia de "înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave".
În primă fază administratorul a fost cercetat pentru infracţiunea de înşelăciune, însă cercetările oamenilor legii au arătat că ţepele bărbatului au avut consecinţe deosebit de grave, astfel că procuroriI Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus schimbarea încadrării juridice.
În vârstă de 44 de ani, bărbatul din localitatea Ghiroda a reuşit să inducă în eroare reprezentanţii mai multor societăţi comerciale de pe raza judeţului Timiş şi din ţară. Metoda prin care a dat "tunurile" pare banală: administratorul a achiziţionat materiale de construcţii pentru plata cărora a emis ca instrumente de plată file de cec şi bilete la ordin, care la scadenţă au fost refuzate la plată pe motiv de "lipsă totală disponibil", "client aflat în interdicţie bancară", "litigiu cu privire la dreptul de proprietate", respectiv "filă cec anulată".
Omul de afacerii nu s-a rezumat doar la ţepele cu file cec. El a mai încheiat un contract de execuţie a unui imobil încasând contravaloarea lucrării pe care nu a executat-o. În total, în scurt timp, bărbatul a creat un prejudiciu total în valoare de peste 975.000 de lei.
"Persoana în cauză a fost reţinută pe bază de ordonanţă de reţinere, urmând să fie prezentată Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. Poliţiştii vor continua cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi a recuperării prejudiciului cauzat", a spus Emil Andrei, purtător de cuvânt al Poliţiei Timiş.
Citeşte alte opinii ale jurnalistului Gerhald Ernst : REAL STORY În România se moare şi din cauza ciclului menstrual