Producătorii doljeni sosiţi în Piaţa „Mihai Viteazul“ au rămas fără marfă în doar câteva ore
Sute de kilograme de legume şi fructe s-au vândut vineri în centrul Băniei, în prima zi a campaniei „Consumaţi produse olteneşti“, iniţiate de Prefectura Dolj şi Primăria Craiova. Aproape 50 de producători din judeţ şi-au etalat marfa sută la sută naturală şi nu au dus lipsă de clienţi, în ciuda vremii caniculare. În acordurile Ansamblului „Maria Tănase“, craiovenii s-au înghesuit la tarabe, iar producătorii au rămas repede fără marfă. Brânza s-a terminat prima, în nici două ore un producător din Pieleşti vânzând 150 de kilograme. Preţul a fost însă cheia succesului, 8 lei brânza de vacă şi 11 lei cea de oaie. „Nu mă aşteptam să scap de ea aşa repede, mă gândeam că mă apucă seara pe aici. O să vin şi mâine (sâmbătă - n.r.)“, a spus vânzătorul.
Comuna Călăraşi a avut expuse cele mai multe sortimente: roşii, castraveţi, fasole verde, cartofi, dovlecei, varză, pepeni verzi şi piersici. Iar preţurile au fost accesibile, de la 50 de bani kilogramul de varză, la 1,8 lei kilogramul de pepene verde, 2 lei roşiile sau 5 lei piersicile. Ardeii de la Desa ori cartofii noi de la Mârşani au fost şi ei la mare căutare. Cartofii s-au dat cu 1,3-1,5 lei, iar producătorii au vândut până la prânz sute de kilograme. „Este bine ca preţ, pentru că îi vindem cu puţin mai mult decât la angro, dar nu e bine că pierdem timpul în piaţă, iar acasă este mult de muncă“, a specificat un mârşanean.
Au scăzut preţurile în Piaţa Centrală
În piaţa de la prefectură se mai puteau găsi castraveţi de la Işalniţa, cu un leu kilogramul, miere de la Pleniţa, vin de la Banu Mărăcine, legume de la Teasc şi roşii de la Dăbuleni şi Moţăţei. Ultimele au fost şi cele mai căutat legume, după ce producătorul a avut inspiraţia să arate şi cum le-a obţinut. Astfel, roşiile polenizate na