Proiectul „Teatru peste tot“ al Asociaţiei I.S. Drăgulescu a ajuns la bun sfârşit. Unsprezece comune, 1.050 de kilometri parcurși, peste 3.000 de spectatori şi o încercare de a promova cultura în mediul rural. Ce a reprezentat evenimentul pentru Asociaţie ne poate spune cel mai bine preşedintele ei, Vlad Drăgulescu.
Gazeta de Sud: Comparativ cu celelalte proiecte ale Asociaţiei, prin ce s-a remarcat acesta în mod special?
Vlad Drăgulescu: A fost cea mai mare provocare de până acum. Cel mai lung turneu. În plus, a fost şi lansarea oficială a „Teatrulescu Junior“.
GdS: Care au fost reacţiile locuitorilor din satele în care aţi jucat „Teatru peste tot“?
V.D.: Oamenii au fost foarte deschişi. S-au bucurat foarte mult şi, în mod evident, au participat cu sufletul la spectacole.
GdS: Ce moment te-a impresionat cel mai mult pe tot parcursul turneului?
V.D.: De momente impresionante am avut parte în fiecare sat. Atenţia cu care priveau copiii şi bucuria cu care ne-au primit, cuminţenia şi modestia lor ne-au dat aripi şi mai mari pentru următoarea zi de „Teatru peste tot“. Îmi aduc aminte de un copil pe care l-am întâlnit chiar în prima zi. Asupra lui mi-a atras atenţia Laurenţiu Tudor, care a făcut figurine din baloane, iar acest copil, după ce a văzut doar o singură dată cum Laurenţiu a confecţionat un căţel din balon, a reprodus identic etapele şi a reuşit din prima să facă un căţel identic. Din fericire, acest lucru a demonstrat încă o dată nevoia existenţei proiectului „Teatru peste tot“ sau a altor proiecte similare.
GdS: Proiectul a fost destul de îndrăzneţ. Multă lume consideră că o mişcare de genul acesta nu ar avea rost, preferând să îi marginalizeze pe cei cu acces redus la scena teatrală. Ce aţi învăţat în acest turneu?
V.D.: Din fericire, „îndrăzneala“ noastră a dat roade foarte rapid. Întotdeauna ne-a plăcut să contrazicem