În majoritatea cazurilor, grăsimile sunt asociate cu obezitatea şi cu afecţiunile cardiovasculare. Însă există şi grăsimi bune pentru organism - acizii Omega 3. Lector dr. Lygia Alexandrescu ne spune care sunt beneficiile acestora şi în ce alimente se găsesc. În majoritatea cazurilor, grăsimile sunt asociate cu obezitatea şi cu afecţiunile cardiovasculare. Însă există şi grăsimi bune pentru organism - acizii Omega 3. Lector dr. Lygia Alexandrescu ne spune care sunt beneficiile acestora şi în ce alimente se găsesc.
Acizii graşi Omega 3 conţin grăsimi sănătoase, implicate în aproape toate funcţiile organismului. Pot fi asimilaţi din alimente precum: peşte (somon, hering, macrou, sardine, ton, cod, anşoa, şprot, morun), seminţe de in, germeni de grâu, legume cu frunze verzi, seminţe de dovleac, nuci, seminţe de floarea-soarelui, avocado, ulei de măsline, de floarea-soarelui, ouă, linte, năut şi seminţe de soia şi rapiţă presată la rece.
Acizii graşi Omega 3 sunt eficienţi în prevenirea şi tratarea bolilor cardiovasculare. Pentru a avea o inimă sănătoasă, este indicat să mănânci de cel puţin două ori pe săptămână peşte şi alte alimente bogate în Omega 3.