Când sunt stresaţi, cei mai mulţi oameni îşi găsesc alinarea în mâncarea bogată în calorii. Obiceiul de mânca când eşti stresat sau supărat a fost pus de câţiva cercetători americani pe seama creşterii nivelului hormonului ghrelin.
Excesul de alimente bogate în zahar şi grăsimi este demult asociat cu perioadele de stres sau anxietate, dar până acum oamenii de ştiinţă nu găsiseră legătura, potrivit DailyMail.
În cadrul unui studiu făcut pe şoareci, câţiva cercetători americani au descoperit că un nivel crescut al hormonului ghrelin provocat de situaţii stresante creşte apetitul animalelor.
Echipa de la Universitatea din Texas a studiat nivelul hormonului la şoareci supuşi unei varietăţi de situaţii stresante, care aveau acces nelimitat la mâncare.
"Când sunt stresaţi, mulţi oameni manâncă, pentru a se consola, alimente cu un conţinut mare de calorii. Din studiul nostru a reieşit că recompensarea prin mâncare este indusă de hormonul ghrelin", a declarat doctorul Jeffrey Zigman, autorul studiului.
Concluziile studiului ar putea oferi noi indicii pentru obţinerea unor medicamente care să stopeze acest comportament dăunător.
Când sunt stresaţi, cei mai mulţi oameni îşi găsesc alinarea în mâncarea bogată în calorii. Obiceiul de mânca când eşti stresat sau supărat a fost pus de câţiva cercetători americani pe seama creşterii nivelului hormonului ghrelin.
Excesul de alimente bogate în zahar şi grăsimi este demult asociat cu perioadele de stres sau anxietate, dar până acum oamenii de ştiinţă nu găsiseră legătura, potrivit DailyMail.
În cadrul unui studiu făcut pe şoareci, câţiva cercetători americani au descoperit că un nivel crescut al hormonului ghrelin provocat de situaţii stresante creşte apetitul animalelor.
Echipa de la Universitatea din Texas a studiat nivelul hormonului la şoareci supuşi unei varietăţi de situaţii stre