Prevedeam cam ce pregatea domnul Basescu sa ne spuna in Parlament, atunci cand isi anuntase mesajul, legat de o constitutie aliniata la referendumul poporului suveran si de o harta, redesenata sub pretextul ca asa ceva gadila Europa, in fata careia nu cracnim.
Ceasul al doisprezecelea a trecut. Vine al treisprezecelea
Intre timp, vazand redesenarea hartii, Opozitia a spus "pardon", Coalitia s-a exprimat cu "nem", iar Constitutia lasa impresia ca a intrat la CCR ca sa se coafeze si a iesit, de acolo, tunsa zero.
Dar nici cu harta, nici cu constitutia nu s-a fript in ciorba domnul Basescu asa cum s-a ars cu monarhia, intr-un asemenea stil, incat, oricat de mari i-ar fi orgoliile, tot isi da seama macar acum, in ceasul al doisprezecelea, ca, daca tacea, filosof ramanea.
Sub asemenea auspicii, deloc favorabile, este foarte greu de prevazut cam ce ne va spune presedintele la Parlament, in ceasul al treisprezecelea, cand singurul lucru intelept ar fi fost ca, macar acuma, sa ramana filosof.
Cum insa zarurile au fost arucate, nu mai are incotro si va trebui sa spuna ceva, macar de forma, daca nu in fond.
Cu harta, nu-i greu s-o scoata la vopsea. Va arata ca, daca si Opozitia, si Coalitia sunt de acord ca n-au cazut de acord cu dansul, atunci nu-i alta solutie, decat sa fie si el de acord cu cei ce nu sunt de acord, dandu-si astfel acordul sa lase totul balta, sub pretextul echidistantei.
Fireste, nu va pierde prilejul sa adauge ceva in genul: ramane cum vreti voi, dar va avetizez ca d-aia am ramas fara autostrazi, pentru ca avem prea multe judete.
Totdeauna este loc de scuze
Cu Constitutia e si mai usor: ori scoate sabia la CCR, cu consecinte imprevizibile, atunci cand nu stii de unde sare iepurele suspendarii, ori pune sabia in teaca si continua razboiul rece cu maimut