Minte
Zgomotele de fundal produse de colegii de birou sunt năucitoare pentru creierul tău. Chiar dacă tu nu le consideri deranjante, aceste sunete sunt înregistrate de creierul tău şi sunt "mutate" la categoria neinteresante. Dar asta nu înseamnă că psihicul tău nu oboseşte. Chiar şi după o zi uşoară de lucru, la sfârşitul programului vei simţi că te apasă cerul pe umeri, deprimat şi stresat, din cauza acestui zgomot de fundal permanent.
Sfat: Ia o pauză de 10 minute la fiecare oră, într-o încăpăre liniştită.
Plămânii
Toate electronicele din jurul tău conţin substanţe toxice. Carcasele de plastic ale monitoarelor, atunci când se încing, emană substanţe nocive la un nivel mic. Apoi, tonerul din imprimantă este şi el la fel de toxic, iar hârtiile de pe biroul tău acumulează praf. Toate acestea le tragi adânc în piept, zi de zi, riscând apariţia dispneei (dificultăţi la respirare, gâfâială), astm sau pneumonie (inflamare a plămânilor).
Sfat: Aeriseşte spaţiul de lucru cât de des poţi.
Intestine
Poziţia şezut afectează circulaţia sanguină, oboseşte organismul, iar, ca o autoapărare a sa, el produce mai multă insulină. În timp se poate ajunge la cancer intestinal, atât din cauza acestui exces, cât şi a presiunii musculare provocate de statul pe scaun.
Sfat: Aceştia sunt factorii principali de declanşare a hemoroizilor, afecţiune de care suferă circa 80% din români.
Ridică-te mai des!
Picioare
Cea mai comodă poziţie de stat la birou este picior peste picior. Aceasta strangulează, practic, circulaţia sângelui, inflamând venele şi vasele de sânge. În timp apar varicele şi pielea excesiv de uscată (de şarpe).
Sfat: Poartă încălţăminte comodă şi plimbă-te cât mai mult pe jos.
Inimă
Un test englezesc arată că la serviciu oamenii beau de trei ori mai multă cafea decât o fac atunci când sunt