Vieţile secrete ale preşedinţilor americani
Cormac O'Brien este renumit pentru trei cărţi: "Vieţile secrete ale preşedinţilor", "Vieţile secrete ale Primelor Doamne" şi "Vieţile secrete din timpul Războiului Civil".
În volumele sale, şi mai ales în cel apărut recent în traducere românească, autorul introduce o serie de anecdote, dintre care unele, aşa cum afirmă el, "despre care profesorii voştri n-o să vă vorbească niciodată". El oferă imaginea necenzurată a oamenilor de la Casa Albă, cu sutele lor de întâmplări puţin cunoscute, cu incorectitudinea lor politică câteodată, cu pasiunile lor neconforme cu înalta funcţie oficială pe care o deţin. Aflăm, de exemplu, că George Washington îşi cheltuia 7% din salariu pe alcool, că Thomas Jefferson l-a primit pe ambasadorul britanic îmbrăcat în pijama, că James Monroe l-a alergat pe ministrul de Finanaţe afară din Casa Albă cu cleştele de foc, că, având 150 de kilograme, William Howard Taft rămânea adesea înţepenit în cada de la Casa Albă şi consilierii trebuiau să-l ajute să iasă din ea...
"Cu un capitol dedicat fiecărui preşedinte în parte, începând cu George Washington şi până la proaspăt alesul Barack Obama, «Vieţile secrete ale preşedinţilor americani» abordează toate întrebările şi problemele spinoase pe care celelalte cărţi de istorie se feresc să le pună în discuţie: Câţi dintre ei îşi înşelau de fapt soţiile? Există cu adevărat tuneluri secrete pe sub Casa Albă? Ce-a fost în capul lui Nancy Regan când a apărut într-un serial de televiziune?"
Amănunte şocante sau numai picante completează portretele Părinţilor Naţiunii, autorul amintind, în acelaşi timp, motivul pentru care cei mai mulţi dintre ei merită admiraţia sau preţuirea americanilor.
Post-mortem
Apărut în 2002, este al doilea roman din seria "Grant County" a scriitoarei americane de romane poliţiste Karin Slaught