Mai mulţi elevi au fost daţi afarã din examenul de bacalaureat, pentru fraudă sau tentativă de fraudã, în urma unei razii efectuate de inspectorii şcolari în Bucureşti. Odatã cu prima probã scrisã a Bacalaureatului, cea la limba şi literatura românã, au apãrut şi arsenalul de noi metode de copiat.
Adio fiţuici lipite sub bancã sau copiat de la colegul din faţã. Elevii anului 2011 merg la sigur şi folosesc tehnologie avansatã. O simplã cãutare pe Google afişeazã pagini întregi de oferte de dispozitive sofisticate care ar putea asigura o notã de trecere la examene.
Arsenalul high-tech al liceenilor care vor sã copieze la Bacalaureatul care tocmai a început, cuprinde : pixul cu bluetooth, microcamera wireless sau ceasul touch screen cu memorie incorporatã. sau modulatoarele FM sunt doar cateva dintre gadgeturile ce fac parte din arsenalul liceenilor care vor sa copieze la Bacalaureatul 2011.
Industria mijloacelor care înlesnesc copiatul la examene a luat amploare în ultimii ani. Pe internet s-a lansat o adevaratã industrie de copiat, adaptatã cerinţelor profesorilor.
De la copiuţe gata fãcute pânã la softuri speciale care descarcã subiectele rezolvate pe telefoane, totul se gãseşte pe internet, conteazã doar cât sunt disponibili liceeni sã plãteascã. Preţurile pot ajunge pânã la 500 de lei.
În topul tehnicilor folosite în anii trecuţi la copiat, dar interzise de medicii specialişti, se aflã microcãştile cu microvibratie pe timpan.
Se gãsesc pe internet şi sunt incorporate într-un material “cauciucat”, pentru a nu mai exista riscul de a rãmâne în ureche, spun cei care incearcã sã le vândã. Unele microcãşti au o grosime de 1 milimetru şi o greutate de 0.2 grame. Andreea Pietroşel despre noi metode de copiat la bacalaureat
Mai mulţi elevi au fost daţi afarã din examenul de bacalaureat, pentru fraudă sau tentativă de fraudã,