"Staniolul conţine ioni toxici din aluminiu şi controversata substanţă Bisfenol A. Se ştie că ionii toxici pot conduce la cancer, iar Bisfenol A poate afecta fertilitatea, în special în cazul bărbaţilor. La microunde, substanţa toxică trece mult mai uşor în mâncare", a declarat chimistul Daniel Bolgu, conform Adevărul.
Medicii insistă să atragă atenţia asupra pericolului împachetării mâncării în staniol: "Dacă aţi avut dureri de cap, senzaţii de balonare, piele uscată sau poftă redusă de mâncare şi nu vă puteaţi da seama care este cauza - cel mai probabil concentraţia de alumiuniu din organism este mult prea ridicată", a declarat Corina Hogea, medic nutriţionist, conform Adevărul.
Mai mult decât atât, persoanele care se expun îmbolnăvirii din cauza aluminiului din organism pot dobândi Alzheimer, Parkinson şi senilitate. "Staniolul conţine ioni toxici din aluminiu şi controversata substanţă Bisfenol A. Se ştie că ionii toxici pot conduce la cancer, iar Bisfenol A poate afecta fertilitatea, în special în cazul bărbaţilor. La microunde, substanţa toxică trece mult mai uşor în mâncare", a declarat chimistul Daniel Bolgu, conform Adevărul.
Medicii insistă să atragă atenţia asupra pericolului împachetării mâncării în staniol: "Dacă aţi avut dureri de cap, senzaţii de balonare, piele uscată sau poftă redusă de mâncare şi nu vă puteaţi da seama care este cauza - cel mai probabil concentraţia de alumiuniu din organism este mult prea ridicată", a declarat Corina Hogea, medic nutriţionist, conform Adevărul.
Mai mult decât atât, persoanele care se expun îmbolnăvirii din cauza aluminiului din organism pot dobândi Alzheimer, Parkinson şi senilitate.