Cum văd marile ghiduri turistice Clujul şi celelalte două metropole din ţară care şi-au anunţat intenţia de a deveni următoarea Capitală Culturală Europeană din România
FOTOGALERIE Bucureştiul a fost declarat cea mai urâtă capitală din Europa. Tu ce părere ai?
Clujul, Timişoara şi Iaşiul sunt cele mai mari trei oraşe din afara Bucureştiului, trei capitale de provincii istorice, trei poli naţionali de creştere. Mai nou, sunt şi cele trei oraşe care au ambiţia de a fi următoarea Capitală Culturală Europeană pe care o dă România.
Pornind de la premisa de bun-simţ că modul în care sunt percepute în Occident cele trei oraşe poate influenţa alegerea viitoarei Capitale Culturale Europene din România, „Adevărul” a analizat modul în care ele sunt descrise de unele dintre cele mai importante ghiduri turistice din lume - Ghidul Verde Michelin, Lonely Planet şi National Geographic Traveler.
GALERIE FOTO: TIFF 2011 a debutat oficial cu un show grandios, la Cluj
Click pe poze pentru GALERIE FOTO de la deschiderea festivalului de film
Giratoriul Unirii
„Un oraş în care trebuie să-ţi faci timp să intri”, aşa îşi încep relatarea despre Cluj-Napoca redactorii Ghidului Verde Michelin. Oraşul este prezentat drept un oraş universitar animat, cu o atmosferă primitoare şi un centru istoric plin de comori, este criticat însă la capitolul parcări în zona centrală, dar şi la trafic, asemănat cu cel din Bucureşti.
GALERIE FOTO: Balul Operei Cluj 2010
Click pe poze pentru GALERIE FOTO
Cât despre kilometrul 0 al oraşului, Piaţa Unirii, aceasta este comparată cu un mare sens giratoriu: „Mărginită de frumoase imobile construite în toate stilurile, această piaţă dreptunghiulară ar putea fi agreabilă dacă ar lipsi circulaţia intensă şi zgomotoasă care transformă platforma