* "Dacă acţionarii vor să îşi valorifice drepturile, să se adreseze instanţei!", îndeamnă avocatul societăţii
Mai mulţi acţionari minoritari ai "Cocor Turism" Sinaia (simbol GALA) aşteaptă să se retragă din societate, de aproape doi ani de zile, întocmai cum a procedat SIF "Transilvania", care a primit în vara anului 2009 dreptul de retragere în schimbul sumei de 2,26 de lei pentru fiecare acţiune dintre cele 2,25 de milioane de titluri pe care le deţinea la compania hotelieră.
Decizia acordării SIF3 a dreptului de retragere a fost luată în AGA din august 2009, în contextul în care acţionarii companiei au aprobat fuziunea "Cocor Turism" cu "Cocor Estival" şi "Ovidiu Estival 2002".
Acţionarii care nu erau de acord cu această mişcare au primit atunci posibilitatea să se retragă din societate, însă hotărârea AGA menţionează un preţ de retragere doar pentru SIF "Transilvania", precizând că preţul de retragere pentru oricare alt acţionar va fi stabilit de către un expert independent, numit de judecătorul delegat la Oficiul Registrului Comerţului. Ca să păstreze impresia de echidistanţă, decizia AGA stabileşte că preţul ce urmează să fie plătit şi altor acţionari ce vor dori să se retragă din societate nu va fi mai mic decât preţul deja stabilit pentru drepturile de retragere ale SIF3.
Minoritarii societăţii sunt nemulţumiţi că nu au beneficiat de aceleaşi drepturi ca SIF "Transilvania", deşi, în curând, se împlinesc doi ani de când au primit dreptul de retragere.
"Am depus cererea de retragere imediat după AGA, pentru că mi-am dat seama că hotărârea este formulată în aşa fel încât să tărăgăneze acordarea dreptului de retragere şi altor acţionari", ne-a declarat unul dintre minoritarii supăraţi, adăugând: "Am cerut acelaşi preţ pe care l-a primit şi SIF Transilvania, astfel încât să nu mai fie nevoie de expert... Dacă ei şi-au primit banii,