Emoţii mari pentru absolvenţii claselor a douăsprezecea din Făgăraş. Luni, 27 iunie, ei au susţinut prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, cea la Limba şi Literatura Română. Dacă pentru unii subiectul a fost destul de uşor, alţii au încurcat borcanele şi s-au trezit în situaţia de a fi la limita promovării examenului.
Încă de la primele ore ale dimineţii, sute de elevi făgărăşeni s-au prezentat la cele două centre de bacalaureat. Este vorba de Colegiul Naţional „Radu Negru“ unde susţin probele scrise ale bacalaureatului elevii de la Grupul Şcolar „Dr Ioan Şenchea“ şi cei de la Colegiul „Aurel Vijoli“. Al doilea centru a fost stabilit la Grupul Şcolar „Dr. Ioan Şenchea“ pentru elevii de la Colegiul „Radu Negru“ şi pentru cei de la Colegiul „Doamna Stanca“, dar şi pentru cei de la Liceul Teologic „Constantin Brâncoveanu“.
După trei ore, elevii au ieşit din sălile de examen. Unii cu zâmbetul pe buze, iar alţii destul de supăraţi. „A fost destul de greu, sper să trec cu bine“, „A fost greu, dar m-am pregătit aşa că sper să iau o notă bună“, „Am avut emoţii, dar a trecut cu bine prima probă“, ne-au spus elevii.
La poarta celor două instituţii de învăţământ au aşteptat cu sufletul la gură şi părinţii. Emoţiile lor au fost mult mai mari decât de cele ale copiilor.
Nici profesorii nu au lipsit. Au venit să vadă ce au reuşit să facă elevii lor. Mulţi elevi însă nu au fost atenţi la cerinţele subiectului 3 şi l-au greşit. „Subiectele nu au fost dificile, dar la subiectul al treilea a fost o capcană: cei care au redactat subiectele au vrut să ajute elevii şi le-au indicat autorii din care pot să-şi aleagă un personaj dramatic. Văzând că e vorba de Camil Petrescu, foarte mulţi copii au tratat un personaj din proză, fără să fie atenţi că li se cerea caracterizrea unui personaj dintr-o piesă de teatru. Din păcate, destul de mulţi au