Muzeul Judeţean Teleorman găzduieşte până pe 15 august o expoziţie care marchează 155 de ani de la apariţia primului timbru fiscal în RomâniaAlexăndrenii pasionaţi de acest domeniu au posibilitatea să admire în cadrul expoziţiei peste 200 de documente originale
Expoziţia "Timbrul fiscal - 155 de ani de la apariţie" reuneşte exemplare ale primelor timbre fixe imprimate pe o gamă variată de documente, timbre fiscale mobile, timbre de ajutor şi asistenţă socială, de şomaj, pentru transport, judiciare şi multe altele. De asemenea, este prezentată şi o mare varietate de timbre fiscale utilizate pe diverse documente ce exemplifică modalităţile de punere în aplicare a taxelor fiscale din perioada domniilor regilor Carol întâi, Ferdinand întâi, Carol al doilea şi Mihai întâi.
Expoziţia, realizată cu exponatele colecţionarului alexăndrean Teodor Săceanu şi cu sprijinul Asociaţiei Filateliştilor din Teleorman, este o introducere a publicului teleormănean în lumea timbrului fiscal, fiind totdată şi o istorie în imagini a finanţelor României de la jumătatea secolului al XIX - lea până în zilele noastre. Colecţionarul, a pus la dispoziţia vizitatorilor o colecţie ce însumează peste 200 de timbre şi documente originale. "Este prima expoziţie realizată de mine şi intenţionez ca pe viitor, să mai realizez şi altele", a spus Teodor Săceanu, care a mai explicat că a început să colecţioneze timbre în urmă cu 14 ani. "Această pasiune pentru timbre o am din 1997, când am intrat pentru prima dată în contact cu nişte timbre fiscale. Nu ştiam nimic despre ele, dar mi s-au părut foarte interesante şi astfel am început să mă documentez, iar curiozitatea s-a transformat în pasiune. Am intrat apoi şi în posesia primului catalog şi aşa a început totul", a mai spus acesta.
Timbre din 1875
Cele mai vechi timbre prezente în expoziţie sunt timbrele proporţionale ce datează