Proiectul depus de edili este deocamdată în faza de evaluare, fdar are toate şansele să fie aprobat. Pentru prima oară în judeţul Mureş, o comună are şansa să devină punct turistic, pe bani europeni.
Este visul de cel puţin zece ani al primarului Dan Vasile de a transforma comuna într-unul din cele mai puternice puncte turistice din judeţ. A muncit mult pentru asta, iar fondurile europene i-au adus posibilitatea de a pune pe picioare un spaţiu turistic.
Programul a fost întocmit pentru măsura 3.1 şi dacă totul merge bine va aduce comunei Ibăneşti în jur de 220.000 de euro. „Este pentru prima oară când o localitate din ţară care a depus un proiect pe acest segment, deci eu spun că sunt toate şansele să îl câştigăm“, a declarat Dan Vasile, primarul comunei Ibăneşti.
Proiectul va fi implementat într-un an
Edilul vrea să pună la punct anumite trasee turistice, dar şi să amenajeze un centru de informare turistică. Aici vor fi harţi care vor conţine detaliile fiecărui cotlon din zonă, pliante turistice şi tot felul de materiale informative editate în limba românăşi engleză, cu toate detaliile comunei Ibăneşti şi ale localităţilor din jur. Centul de Informare va fi construit în localitatea Dulcea, va avea doi angajaţi şi va funcţiona zi lumină.
Proiectul este conceput pentru un an şi dacă totul merge bine ar trebui să înceapă lucrările anul viitor cel târziu.
Comuna Ibăneşti se află la 20 de km distanţă de oraşul Reghin şi este aşezată pe cursul superior al râului Gurghiu. Comuna cuprinde masivele Fâncel, Bătrâna, Tătarca şi Vărful Saca.
Proiectul conceput de Primărie urmăreşte marcarea traseelor turistice din Lăpuşna spre Saca sau Gurghiu. Va exista şi un traseu tematic numit Drumul Stânelor, care va cuprinde un lanţ de şase stâne, unde turiştii vor putea vizita şi gusta, contra cost, preparate specifice locului“, ma