Cardurile contactless isi vor face simtita prezenta pe piata din Romania si in portofelul romanilor semnificativ in acest an, in conditiile in care acestea pot fi utlizate si pentru plata in RATB. Catalin Cretu, director general pe Romania in cadrul Visa Europe, considera ca tehnologia contactless ii va determina pe oameni sa foloseasca cardurile zilnic.
Cardurile bancare si cele de calatorii au inlocuit in acest an traditionalele bilete de hartie folosite pentru transportul in comun din Bucuresti. BCR si BRD, cele mai mari doua banci din sistem, concureaza pentru tranzactiile de plata a calatoriilor pentru milioanele de romani care merg cu tramvaiul sau autobuzul.
Cele doua banci au lansat carduri contactless de debit sau credit cu functionalitatile de portofel electronic sau abonament. Cardurile pot fi utilizate pentru plata calatoriilor RATB, dar si pentru plati la comercianti.
“Anul acesta se porneste contactless-ul in Romania. Avem doua banci mari ce au pornit cu motoarele turate si imi pare bine ca ambele carduri contactless lansate de aceste institutii au in centru facilitatea de plata la RATB pentru ca, astfel, oamenii vor ajunge sa le foloseasca zilnic. Tehnologia contactless ii va face pe oameni sa isi scoata zilnic cardul din buzunar, ii va face sa se obinuiasca cu cardurile”, a declarat, intr-un interviu acordat Wall-Street.ro, Catalin Cretu (foto).
Plata cu cardurile contactless nu ii avantajeaza doar pe cei care utilizeaza transportul in comun, ci si pe clientii care doresc sa stea cat mai putin in magazine pentru a achita cumparaturile de valoarea redusa. Astfel, la plata cu un card contactless a cumparaturilor de valoare mai mica de 100 de lei nu vi se va mai solicita sa introduceti codul PIN al cardului, iar tranzactia va respecta toate standardele de siguranta. Clientii pot realiza si plati de valori mai ridicate cu card